Pre akékýkoľvek typ reštaurácie, cateringovej spoločnosti alebo fastfoodu či bufetu je kuchyňa srdcom a hlavnou hybnou silou. Efektívne a účinné spustenie zariadenia do prevádzky môže, ale nemusí byť veľmi nákladné. Úspech vašej novej reštaurácie závisí nielen od jej dizajnu ale od funkčnosti priestoru vašej kuchyne. Urobiť to správne znamená, že bude vaše podnikanie na vzostupe a úspešné.

Ale pozor pri zariaďovaní každého zariadenia sú to tri kľúčové body, ktorým by ste mali venovať osobitnú pozornosť.

Vzduchotechnika a odsávače pár

Kľúčom k úspechu vašej kuchyne je kvalitný odsávací systém, ktorý je estetický, funkčný a správe umiestnený. To dosiahnete pomocou profesionálov, ktorými sme aj my. S ich odbornými znalosťami inštalácia odsávacieho systému vo vašej kuchyni bude cenovo dostupná. Tak sa ušetríte zbytočného stresu.

Tieto aspekty ochrany zdravia a bezpečnosti dizajnu kuchyne je treba brať veľmi vážne, aby vaši zamestnanci a hostia neboli vystavený akýmkoľvek možným rizikám. Správne nainštalovaný digestor pomáha odvádzať teplo, vlhkosť, a aierosoly, ktoré sú uvoľňované pri varení v kuchyni, aby pracovné prostredie bolo bezpečné a znesiteľné pre vašich zamestnancov.

Okrem toho že odsávanie udržiava vašu kuchyňu bez dráždivých látok, tepla a zápachu, odsávací systém je dôležitý aj z právneho hľadiska (Úrad verejného zdravotníctva (hygiena), bezpečnosť prace…..atď.).

>> O odsávaní sa dozviete viac v našom článku Digestor odsávače pár a význam temperovaného vzduchu v profesionálnych kuchyniach 

Profesionálny vzhľadKitchen restaurant

Farebné a vzorované obkladačky  dlaždice či otlčený lak na stenách padajúci do jedla…… jednoducho katastrofický vzhľad kuchyne. Argument, že vaša kuchyňa je čistá a má profesionálny vzhľad vtomto prípade neobstojí.  Zvážte vnútorné obloženie stien v kuchyni odporúčame bielu, či kachličky alebo obklad stien z PVC alebo nerezovej ocele, môže byť aj náter na steny. Nábytok z nerezovej ocele poskytne vašej kuchyni atraktívny a moderný vzhľad,  ktorý je tiež hygienický a ľahko sa čistí.

Dispozície

Kuchynské vybavenie by malo byť usporiadané strategicky, podľa toho, čo je najpohodlnejšie a efektívne pre zamestnancov s cieľom maximalizovať efektivitu práce. Táto takzvaná jednosmernossť prevádzky je samozrejme určená zákonom podľa vyhlášky Ministerstva zdravotnícta SR, č. 533/2007 Z.z., ktoré pred jej otvorením kolauduje a neskôr okrem iného kontroluje Úrad verejného zdravotníctva (hygiena).

gastrotatry.vomzVo vašej kuchyni správne odsávanie vám zabezpečí čerstvý vzduch v znesiteĺnej teplote a čistote, čomu pomáha správny a efektný dizajn, prakticky čistotou udržateľný interiér. A nakoniec správne navrhnutá dispozícia kuchyne tak aby spĺňala požiadavky hygieny, právnych noriem a samozrejme efektívne usporiadanie pre zamestnancov.

Každá firma, investor má iné požiadavky na dizajn a rozvrhnutie kuchyne teda celkovú jej dispozíciu. Ak je správne navrhnutá, bude vaša kuchyňa bezpečným a úspešným podnikom.

Naša spoločnosť  ponúka kompletnú projekciu, poradenské služby pri  projekcii gastro zariadení, montáž, dovoz  a záručný i pozáručný servis. Garantujeme Vám kvalitu a dlhú životnosť dodaných zariadení za výhodné ceny.